Generelt:

Se nyheder fra Danmarks Jægerforbunds Jagthornsudvalg her

02. november 2023:
Ebeltoft Jagthornsblæsere omtalt i DJ´s magasin "Jæger"

Novemberudgaven af Danmarks Jægerforbunds maga- sin/medlemsblad, "Jæger", er netop udkommet. Og deri er der på side 73 en omtale af vores gruppe og samtale med formand Lise fra vores deltagelse i Food Festival i Aarhus den 2. august i år.
Her er den:

.... og på side 72 kan man også se os. Der er der en general artikel og arrangementet, "Foodfestival", og på det tilhørende foto kan man i baggrunde se nogle af gruppens deltagere. Her er er den pgl-. artikel:

25. oktober 2023:
Signalerne til duelighedsprøverne 2024 frigivet

Der er god tid at øve sig, da jagthornsudvalget allerede nu giver mulighed for at studere signalerne til duelighedsprøven i 2024.
Lodtrækning af signaler til duelighedsprøverne i 2024 er frigivet. Jagthornsudvalget har blandt andet på baggrund af henvendelser fra medlemmer besluttet at offentliggøre de udtrukne signaler allerede nu, så især grupperne kan nå at øve de flerstemmige signaler og musikstykker.
Læs mere
her

02. september 2023:
Vi underholdt ved Food Festival i Tangkrogen i Aarhus

Se mere længere ned under "Nyligt afholdte arrangementer"

15. august 2023:
Bliv vært for Jagthornsmesterskabet 2025

Danmarks Jægerforbunds jagthornsudvalg søger en blæsergruppe eller en lokal jagtforening i kreds 4 eller 5, som vil være vært for Forbundsmesterska- bet i Jagthornsblæsning 2025.

17. juni 2023:
Forbundsmesterskaberne 2024

Næste års forbundsmesterskaber i jagthorn afholdes lørdag den 25. maj 2024 på Kastellet i København
Se de udtrukne signaler til FM 2024
her.

01. juni 2023:
Mufflonen fik sit eget signal

Nyt vildtsignal fra Dennis Andersen for Mufflon optaget i Danmarks Jægerforbund.
Det nye vildtsignal for Muflon er vurderet til Bronze og vil først blive brugt ved lodtrækning til duelighedsprøverne 2024.
Noder samt mp3-indspilning af signalet kan allerede nu findes på
blæsjagthorn.dk under jægerforbundets officielle signaler.

Dennis Andersen har foruden signalet til Muflon bidraget med en samling forskellige stykker, som vil blive lagt ind under Musikstykker fra andre komponister i nodepuljen.

25. marts 2023:
Vi "blæste 90-årige Elsegaarde Jagtforening et stykke"

Elsegaarde Jagtforening fejrede sin 0-års fødselsdag med en "frilufts-reception" i Jægerforbundets bålhytte ved "Jagtens Hus", Kalø.
Vi var bedt om at medvirke til at gøre dagen festlig med nogle liflige jagthornstoner, - hvilket vi selvsagt havde sagt ja til.
Vi indledte den officielle del med at blæse "Samling" efterfulgt af "Begrüssung", inden jagtforeningens formand, Jørgen Brøgger, besteg den træstub, der gjorde det ud for dagens talerstol.
Efter velkomsten blæste vi "Elsegaarde Jagtforenings Jubilæumsfanfare" (komponeret til og ur-opført v ed foreningerns 75-års jubilæum i 2008) og "Fødselsdagsfanfaren". Efter yderligere officielle lykønskningstaler blæste vi "Hallali" og "Frokostsignalet", hvorefter der blev budt "til bords" med forskellige vildtspecialiteter ledsaget af noget til at skylle det ned med.
I dagens anledning havde fødselaren lavet en fin trofæ- og arkivalieudstilling, ligesom der blev uddelt profilmateriale fra Danmarks Jægerforbuind.
Inden blev sagt "Tak for i dag" blæste vi "Samling", "På Gensyn" og "Jagt Forbi".
Det var en god dag, hvor nogle af os også havde vores ægtefæller med.
Læs mere om dagen
her.

Herunder nogle stemningsindtryk fra dagen. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:
Fotos: Troels Romby Larsen, Erik Bang Madsen og Jørgen Brøgger

 

17. marts 2023:
Distribution af Per Iversens noder

Resten af Per Iversens n oder distribueres nu efter aftale med komponistens familie.
Læs mere
her.

Komponist Per Iversen 1933-2022

_____________________________________________________________________________________________________________________

Kommende arrangementer:

_____________________________________________________________________________________________________________________

Nyligt afholdte arrangementer :

24. marts 2024:
Vi holder påskeferie onsdag den 27. marts

God påske til alle !

13. marts 2024
Øve-program for marts og april 2024:

Giv agt og samling - Flyvende vildt - Løs hundene - Forstået - Fremad - Haren - Holdt
Honnør for flaget - Jagt begynd - Frokostsignalet

Pause

Jægerråb - Kaninen - Muflon - Mårhunden - Ræven - Rådyret - fødselsdagsfanfaren

Pause

Elsegaarde Jagtforenings Jubilæumsfanfare - Rugaard Godsfanfare - Forbundsmarch
Jægerjazz

Frit

På gensyn og jagt forbi

 

19. januar 2024:
Øveaften med ledsagere, "julefrokost" og pakkespil.

Vi havde inviteret "vores bedre halvdele" med til denne øbveaften, hvor vi sluttede med "julefrokost" og pakkespil-. En rigtig hyggelig aften. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

02. september 2023:
Vi underholdt ved Food Festival i Aarhus

Vi var Lise Brøgger, Elisabeth Berner, Hjördis Einarsdottir, Flemming Lytken, Bjarne Clausen, Bjarne Thaysen og Bent Ole Rehr.
Vi blæste 3 gange. I første afdeling blæste vi Samling - Elsegaarde Jagtforenings jubilæumsfanfare - Jagtvelkomst - Rugaard Godsfanfare - Jeg gik mig ud om kvælden - Negrüssung og Frokostsignalet.
I anden afdeling blæste vi Samling - Opbrud til jagt - Jægerjazz - Kronhjorten - Dåhjoten - Sikahjorten og Sommerbukken

 

I tredie afdeling blæste vi Samling - Sneppen .- Skovduen - Agerhønen - Fasanen - Vildanden og Gåsen, - med samtidige forklarionger om de forskellige signaler.
Efter bifaldene at dømme faldt vores underholdning i god jord.
Vores optræden foregik i den del af festival´en, hvor Danmatrks Jægerforbund formidlede viden om vildt som spise, - med demonstationer af forlægning af dåvildt samt flere forskellige smagsprøver., hvilket mer meget populært og velbesøgt.

 

30. juni 2023:
Vi blæste ved TirstrupHyllested Jagtforenings familie-jagtsti

Traditionen tro var vi inviteret til at deltage i Tirstrup-Hyllested Jagtforenings familie-jagtsti, der i år afholdtes i Kaløskoven ved Jagtens Hus. Og det blev en rigtig hyggelig aften.
Vi medvirkede naturligvis med nogle glade jagthornstoner. Efter at vi havde blæst "Samling", bød formand Christian Brøgger velkommen, og efter "parolen" blæste vi arrangementet i gang med "Jagtvelkomst".
Det blev en virkelig dejlig gåtur rundt i skoven i den skønneste sommeraften, hvor der var indlagt 5 forskellige poster, hvor vi skulle svare på forskellige spørgsmål om alt lige fra politik & sam- fundsforhold over øl-smagning, jagtudtryk og til træfsikkerhed i boldkast. Virkelig gode spørgsmål på alle posterne. For flere vakte spørgsmålene om gamle jagtudtryk og -navne størst kvaler, mens ølsmagningen til gengæld var dejlig læskende og velsmagende.
Da ruten var tilbagelagt af alle hold, samledes vi ved Jøgerforbundets bålhytte, hvor vi blæste "Frokostsignalet" og blev bænket ved et langbord, hvor der blev budt på sandwich (de traditionelle grillpølser var p.g.a. afbrændingsforbud her i den lange tørkeperiode "konverteret" til lækre sandwish's), specialøl og -sodavand samt vin. Et virkelig hyggeligt arrangement, hvor snakken gik på kryds og tværs, indtil vi ved 21.30-tiden sluttede af med at blæse "På Gensyn".
Her er lidt stemningsbilleder fra den hyggelige aften. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.(Fotos: Maria Thaysen og Jørgen Brøgger).

28. juni 2023:
Sidste øveaften inden sommerferien

Vi mødtes ved Sletterhage Fyr til en rigtig hyggelig "sæson- afslutning" inden sommerferien.
Vi blæste 1. halvdel af vores øveprogram igennem (minus "In the Mood") - til stor glæde for både vores "bedre halvdele" (? - de klappede i hvertfald) og andre gæster på stranden, der stimlede sammen for at høre os. Også de klappede !
Vi sluttede med "Frokostsignalet", hvorefter vi hyggede os med vores medbragte madkurve. Da alle havde tygget af munden omdelte Troels højskolesangbøger, og vi sang mange af de gode gamle sange med tilknytning til sommeren.
Efter endnu en hyggestund "blæste vi af" - først med "Fødselsdagsfanfaren" til ære for Bjarne Clausen, der fyldte rundt i søndags, og slutteligt "På gensyn".
Her er nogle stemningsindtryk fra den dejlige sommeraften. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.
Fotos: Maria Thaysen og Jørgen Brøgger.

 

25. marts 2023:
Vi "blæste Elsegaarde Jagtforening et stykke" ved foreningens 90-års fødselsdag

Se mere
her.