Generelt:

Se nyheder fra Danmarkls Jægerforbunds Jagthornsudvalg her

22. november 2021:
Sidste øveaften inden jul bliver onsdag den 8. december

Vi slutter aftenen af med at ønske hinanden glædelig jul med glógg og æbleskiver

Vi melder senere ud, om vi starter op efter nytår allerede den 5. januar 2022, eller omvi venter til en 12.
Vi planlægger at holde "julefrokost" fredag den 28. januar 2022, - under forudsætning af, at den til den tid aktuelle corona-situation gør det muligt.

08. november 2021:
Danmarksmesterskabern e i vildtmad, der i går blev afholdt  på Det Grønne Museum, Gl. Estrup, var et meget stemningsfuldt arrangement. Og selvfølgelig var det garneret af jagthornsmusik. Den blev leveret af vores venner fra Hinnerup og Omegns Jagthornsblæsere, der ses på billederne her.

Og her er et par andre stemningsbilleder fra dagen. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

Hvis du er interesseret i at se mere om det stemningsfulde arrangement, så klik her, her og her.

Det kan være, at vi selv skal forsøge at "lægge billet ind" om at få lov til til at være med til at sætte stemnuingen næste år.

07. november 2021:
Øveaftenen på onsdag den 10. november er AFLYST !

Det er jo Mortensaften, - og vi vil selvfølgelig gerne alle blive hjemme og holde Mortensaften med familien, - med de traditioner, vi nu hver især har.

Kunne du tænke dig at få VILD MORTENSAND ?, - så er her forslag til en enkel opskrift:
1/1 gråand, plukket, taget ud og renset, gnides med salt og peber. "Fores" med fyld af 1-2 æbler (afhængigt af størrelse), skåret i halve både, 1-2 løg (igen afhængigt af størrelse), skåret i både, 1 appelsin skåret i både (halve både, hvis det er stor appelsin) samt 3-4 svesker.
Den fyldte gråand brunes i smør i en stegegryde. Der kommes vand på, gerne tilsat vildtfond og et glas cognac eller portvin (ikke for sød). Har man ikke vildtfond, kan andefond eller hønsebouillon anvendes. Lad anden simre under svag varme, til den er mør (mærk efter uden at stikke hul i den, da saften ellers løber ud).
Serveres med kogte kartofter, sovs tilberedt på stegeskyen og evt. med ristede champignons eller rødkålssalat til. Hertil en god, fyldig mørk øl - eller en kraftig rødvin.
I stedet for at stege anden færdig i gryden, kan man også vælge at stege den i ovnen, men risikoen for, at den så bliver mere tør, er tilstede.
Velbekomme !
..... Men en god gammeldags landand er nu altså heller ikke at foragte ! - Så måske skal du vælge den, og så eksperimentere med den vilde and en anden gang ?

25. oktober 2021:
Efter veloverstået efterårsferie er vi nu klar til sæsonen frem mod jul

Formand Lise har foreslået følgende øveprogram frem til jul:

Giv agt og samling
Elsegaarde
Vækning
Ræven
Rugaard godsfanfare
Forår i skoven
Frokostsignal
                 Pause
Forbundsmarch
Amerikansk Jægersang
Hallali
Ebeltoft købstadsfanfare
Ebeltoft jagthornsfanfare
Snapsesignal
Sæt jer jægere rundt om bordet
                 Pause
Opbrud til jagt
Mårhundens død
Vildanden
Agerhønen
Last post
                 Frit
Slutte af med På gensyn og Jagt forbi

15. april 2021:
Nyt signal for vaskebjørnen

Læs mere
her

29. marts 2021:

29. marts 2021:

Forbundsmesterskaberne i jagthornsblæsning 2021 er AFLYST
Læs nærmere her

_____________________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________

Nyligt afholdte arrangementer :

28. september 2021:
Bjarne Thaysen fyldte 70 år - vi "blæste ham et stykke"

Vort gode medlem, Bjarne Thaysen fyldte 70 år, og efter "hemmelig aftale" med hans kone, Marie, mødte 7 blæsere op kl. 07.30  uden Bjarnes vidende for at ønske tillykke og "blæse ham et stykke".
Vi blæste "Vækning" (han var nu vist nok både vågen og stået op), "Begrüssung"og - selvfølgelig - "fødselsdagsfanfaren".
Da Marie jo vidste, at vi kom, blev alle efterfølgende budt på et lækkert morgenbord. - Tak for det ! - Her lige et par "snapshots" fra morgenstunden:

30. juni 2021:
Hyggelig sammenkomst med fællesspisning og efterfølgende generalforsamling

Lise og Christian Brøgger havde - gæstfrie, som de altid er - inviteret afholdelse af generalforsamling med indledende fællesspisning i deres hyggelige jagtstue på "Skovly". Spisningen og det hyggelige samvær iøvrigt med ægtefæller/ledsagere.
Inden vi gik til bords blæste vil selvfølgelig "Samling" - "Jagtvelkiomst" og "Frokostsignalet".
Ved selve generalforsamlingen blev Lise genvalgt som formand og Bent Ole som revisor, mens Hjørdis nyvalgtes som ny kasserer efter Carsten, der ikke ønskede at fortsætte på posten.
Se fotos fra den hyggelige aften
her.

05. februar 2021:
"Fødselsdagsfanfaren"

Hjørdis Einarsdottir, der er med i vores gruppe, er samlever med Jón Ágúst Hjaltason, der er meget ivrig jæger og medlem af Elsegaarde Jagtforening. De er begge islændinge, som man næsten kan høre på deres navne. Hjørdis selv er også ved at tage jagttegn. Jón fyldte 40 år i dag den 5. februar, og da Hjørdis jo på grund af Corona-restriktionerne ikke kunne arrangere "en rigtig fødselsdagsfest" for ham, havde hun spurgt, om der var nogle fra jagthornsgruppen, der ville komme og blæse fødselsdagsfanfaren for ham. Det var der selvfølgelig, og Lise, Bent Ole, Bjarne og Jørgen drog derud i aftenens "mulm og mørke" (vi havde vanskeligt ved at finde vej), og godt hjulpet af Hjørdis, der selv blæste med på de to første, blæste vi "Samling", "Jagt begynd", "Fødselsdagsfanfaren" og "Så gi'r han nok en lille en". - Sidstnævnte lod Jón sig ikke høre to hange, så vi blev trakteret med champagne og smagsprøver på islandsk lammesteg. Lækkert "