Generelt:

Se nyheder fra Danmarks Jægerforbunds Jagthornsudvalg her

02. september 2023:
Vi underholdt ved Food Festival i Tangkrogen i Aarhus

Se mere længere ned under "Nyligt afholdte arrangementer"

09. august 2023:
Så er vi startet igen efter sommerferien

Vores øveprogram for augudt og september er:
"Giv agt og Samling" - "Elsegaarde Jagtforenings Jubilæumsfangare" - "Jagtvelkomst" - Rugaard Godsfanfare" - "Jeg gik mig ud om kvælden" - Begrüssung" - "Frokostsignalet"
Pause
"Opbrud til jagt" - "Jægerjazz" - "Kronhjorten" - "Dåhjorten" - "Sikahjorten" - "Sommerbukken"
Pause
"Sneppen" - "Skovduen" - "Agerhønen" - "Fasanen" - "Vildanden" - "Gåsen"
Frit

17. juni 2023:
Forbundsmesterskaberne 2024

Næste års forbundsmesterskaber i jagthorn afholdes lørdag den 25. maj 2024 på Kastellet i København
Se de udtrukne signaler til FM 2024
her.

16. juni 2023:
Forbundsmesterskaberne i jagthorn

Forbundsmesterskaberne i Jagthorn lagde i år vejen forbi Skive, hvor den lokale klub i samarbejde med jægerforbundet og jagthornsudvalget sørgede for et særdeles vellykket mesterskab. Dagen vakte stor begejstring, og måske er dage som denne noget af opskriften på, hvordan man får flere til at blæse jagthorn i fremtiden.
Læs mere
her

01. juni 2023:
Mufflonen fik sit eget signal

Nyt vildtsignal fra Dennis Andersen for Mufflon optaget i Danmarks Jægerforbund.
Det nye vildtsignal for Muflon er vurderet til Bronze og vil først blive brugt ved lodtrækning til duelighedsprøverne 2024.
Noder samt mp3-indspilning af signalet kan allerede nu findes på
blæsjagthorn.dk under jægerforbundets officielle signaler.

Dennis Andersen har foruden signalet til Muflon bidraget med en samling forskellige stykker, som vil blive lagt ind under Musikstykker fra andre komponister i nodepuljen.

07. maj 2023:
Carsten og Jørgen blæste  "Højt skal han leve" ved konfirmation i Mørke Kirke

Elsegaarde Jagtforening har tre juniormedlemmer; det ene af dem, Christian Wind, blev i dag konfirmeret i Mørke Kirke, og de to hornblæsere stod klar: I det øjeblik, Christian kom ud af kirken, istemte de "Højt skal han leve" - beregnet for ham, men samtidig også til glæde for alle de øvrige konfirmander og de mange gæster udenfor kirken.Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

05. april 2023:
Til vores øveaften fik vi besøg af formanden for Elsegaarde Jagtforening
, der kom for at takke os for vores medvirken ved jagtforeningens 90-års fødselsdag den 25. marts. Han medbragte en fin "Knæk og Bræk" porsesnaps med ønsket om, at vi vil nyde indholdet, - enten i pausen ved vores kommende øveaftener eller senere ved en særlig lejlighed.
Der var vedlagt takkeskrivelse til os som det ses herunder. - Klik på det enkwelte foto for at se det i stor størrelse:

 

25. marts 2023:
Vi "blæste 90-årige Elsegaarde Jagtforening et stykke"

Elsegaarde Jagtforening fejrede sin 0-års fødselsdag med en "frilufts-reception" i Jægerforbundets bålhytte ved "Jagtens Hus", Kalø.
Vi var bedt om at medvirke til at gøre dagen festlig med nogle liflige jagthornstoner, - hvilket vi selvsagt havde sagt ja til.
Vi indledte den officielle del med at blæse "Samling" efterfulgt af "Begrüssung", inden jagtforeningens formand, Jørgen Brøgger, besteg den træstub, der gjorde det ud for dagens talerstol.
Efter velkomsten blæste vi "Elsegaarde Jagtforenings Jubilæumsfanfare" (komponeret til og ur-opført v ed foreningerns 75-års jubilæum i 2008) og "Fødselsdagsfanfaren". Efter yderligere officielle lykønskningstaler blæste vi "Hallali" og "Frokostsignalet", hvorefter der blev budt "til bords" med forskellige vildtspecialiteter ledsaget af noget til at skylle det ned med.
I dagens anledning havde fødselaren lavet en fin trofæ- og arkivalieudstilling, ligesom der blev uddelt profilmateriale fra Danmarks Jægerforbuind.
Inden blev sagt "Tak for i dag" blæste vi "Samling", "På Gensyn" og "Jagt Forbi".
Det var en god dag, hvor nogle af os også havde vores ægtefæller med.
Læs mere om dagen
her.

Herunder nogle stemningsindtryk fra dagen. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:
Fotos: Troels Romby Larsen, Erik Bang Madsen og Jørgen Brøgger

 

20. marts 2023:
Udtrukne FM-numre ligger nu klar

Du har nu mulighed for at se de signaler og musikstykker fra nodepuljen, som er udtrukket til årets forbundsmesterskab.
Læs mere
her.

17. marts 2023:
Distribution af Per Iversens noder

Resten af Per Iversens n oder distribueres nu efter aftale med komponistens familie.
Læs mere
her.

Komponist Per Iversen 1933-2022

_____________________________________________________________________________________________________________________

Kommende arrangementer:

_____________________________________________________________________________________________________________________

Nyligt afholdte arrangementer :

02. september 2023:
Vi underholdt ved Food Festival i Aarhus

Vi var Lise Brøgger, Elisabeth Berner, Hjördis Einarsdottir, Flemming Lytken, Bjarne Clausen, Bjarne Thaysen og Bent Ole Rehr.
Vi blæste 3 gange. I første afdeling blæste vi Samling - Elsegaarde Jagtforenings jubilæumsfanfare - Jagtvelkomst - Rugaard Godsfanfare - Jeg gik mig ud om kvælden - Negrüssung og Frokostsignalet.
I anden afdeling blæste vi Samling - Opbrud til jagt - Jægerjazz - Kronhjorten - Dåhjoten - Sikahjorten og Sommerbukken

 

I tredie afdeling blæste vi Samling - Sneppen .- Skovduen - Agerhønen - Fasanen - Vildanden og Gåsen, - med samtidige forklarionger om de forskellige signaler.
Efter bifaldene at dømme faldt vores underholdning i god jord.
Vores optræden foregik i den del af festival´en, hvor Danmatrks Jægerforbund formidlede viden om vildt som spise, - med demonstationer af forlægning af dåvildt samt flere forskellige smagsprøver., hvilket mer meget populært og velbesøgt.

 

30. juni 2023:
Vi blæste ved TirstrupHyllested Jagtforenings familie-jagtsti

Traditionen tro var vi inviteret til at deltage i Tirstrup-Hyllested Jagtforenings familie-jagtsti, der i år afholdtes i Kaløskoven ved Jagtens Hus. Og det blev en rigtig hyggelig aften.
Vi medvirkede naturligvis med nogle glade jagthornstoner. Efter at vi havde blæst "Samling", bød formand Christian Brøgger velkommen, og efter "parolen" blæste vi arrangementet i gang med "Jagtvelkomst".
Det blev en virkelig dejlig gåtur rundt i skoven i den skønneste sommeraften, hvor der var indlagt 5 forskellige poster, hvor vi skulle svare på forskellige spørgsmål om alt lige fra politik & sam- fundsforhold over øl-smagning, jagtudtryk og til træfsikkerhed i boldkast. Virkelig gode spørgsmål på alle posterne. For flere vakte spørgsmålene om gamle jagtudtryk og -navne størst kvaler, mens ølsmagningen til gengæld var dejlig læskende og velsmagende.
Da ruten var tilbagelagt af alle hold, samledes vi ved Jøgerforbundets bålhytte, hvor vi blæste "Frokostsignalet" og blev bænket ved et langbord, hvor der blev budt på sandwich (de traditionelle grillpølser var p.g.a. afbrændingsforbud her i den lange tørkeperiode "konverteret" til lækre sandwish's), specialøl og -sodavand samt vin. Et virkelig hyggeligt arrangement, hvor snakken gik på kryds og tværs, indtil vi ved 21.30-tiden sluttede af med at blæse "På Gensyn".
Her er lidt stemningsbilleder fra den hyggelige aften. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.(Fotos: Maria Thaysen og Jørgen Brøgger).

28. juni 2023:
Sidste øveaften inden sommerferien

Vi mødtes ved Sletterhage Fyr til en rigtig hyggelig "sæson- afslutning" inden sommerferien.
Vi blæste 1. halvdel af vores øveprogram igennem (minus "In the Mood") - til stor glæde for både vores "bedre halvdele" (? - de klappede i hvertfald) og andre gæster på stranden, der stimlede sammen for at høre os. Også de klappede !
Vi sluttede med "Frokostsignalet", hvorefter vi hyggede os med vores medbragte madkurve. Da alle havde tygget af munden omdelte Troels højskolesangbøger, og vi sang mange af de gode gamle sange med tilknytning til sommeren.
Efter endnu en hyggestund "blæste vi af" - først med "Fødselsdagsfanfaren" til ære for Bjarne Clausen, der fyldte rundt i søndags, og slutteligt "På gensyn".
Her er nogle stemningsindtryk fra den dejlige sommeraften. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.
Fotos: Maria Thaysen og Jørgen Brøgger.

 

25. marts 2023:
Vi "blæste Elsegaarde Jagtforening et stykke" ved foreningens 90-års fødselsdag

Se mere
her.