Generelt:

25. januar 2019:
Nyt nodehæfte, - lige til at have i inderlommen

09. januar 2019:
Godt nytår til alle !
Første øveaften efter nytår.
Vi har dette faste øveprogram for hver øveaften herfra og frem til vinterferien i uge 7:

Opvarmning med vejrtrækningsøvelser
Samling - Hundefanfare - Skovduen - Kragen - Rådyret - Elsegaarde Jagtforenings jubilæumsfanfare - Forår i skoven (høre CD med alle stemmer, hvis Orla har den).
Frokostause
Amerikansk Jægersang - Fasanen - Agerhønen - Vildanden - Ebeltoft Jagthornsfanfare
Derefter frit

Velkommen til et nyt år !

22. november 2018:
God gavn af instruktør

Formand, Lise Brøgger, skriver: "Nu har vi haft instruktør(Christoffer, som er organist) på 1 time de sidste 4 gange. Vi har ikke været så mange , men vi, der har været der,  har virkelig fået en masse godt ud af det. (Nybegyndere ville også have haft gavn af Christoffers instruktion)"

25-års jubilæum:
Den 8. september 2017 kunne Ebeltoft Jagthornsblæsere fejre 25-års jubilæum.
Jubilæet blev fejret internt med et besøg på det nye "Grønne Museum" på Gl. Estrup (sammenlægningen af det tidligere Landbrugsmuseum på Gl. Estrup og Jagt- og Skovbrugsmuséet i Hørsholm.
Se pressemeddelelse om jubilæet
her.
Se fotos fra dagen her. - Se artikel i Adresseavisen Syddjurs her.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Kommende arrangementer :

27. februar 2019:
Generalforsamling, - med gerne op alle "mand" m/k.

30. januar og 7. februar 2019:
Øveaftener med instruktør.
Vi får igen besøg af organist Christoffer Steffansen (tidligere kornetspiller i Søværnets Tamburkorps), der vil lære os såvel teknik som korrekt blæsning i henhold til noderne. - Også noget for nybegyndere !

_____________________________________________________________________________________________________________________

Nyligt afholdte arrangementer :

16. oktober 2018:
Vi var igen i år bedt om at komme og underholde med jagthornstoner, jagthistorier og trofæer ved en "jagteftermiddag" på plejehjemmet OK-center Egå. - Det blev som altid en hyggelig eftermiddag, hvor vi blæste i to afdelinger, afbrudt af en pause, hvor vi blandt andet fortalte om nogel af de trofæer, vi havde medbragt og udstillet.
Klik på det enkelte billede for at se det i styor størrelse:

 

22. september 2018:
"Jagtinspiration" ved Jagtens Hus, Kalø

Vi var bedt om at medvirke ved arrangementet "Jagtinspiration", der afholdtes ved Jagtens Hus, Kalø. - Vi indledte arrangementet ved at blæse "Samling", "Begrüssung", "Elsegaarde Jagtforenings jubilæumsfanfare" og "Ebeltoft Købstadsfanfare" - samt "Jagt begynd" efter at 1. viceborgmester Claus Wistoft havde åbnet arrangementet.
Vi havde vore telte med, og havde lavet en fin "stand#/udstilling blandt de øvrige udstillere, - men AK OG VE .... der stod en strid "pelikan" lige ind fra Kalø Vig og efter en god times tid måtte begge telte kapitulere.. De ikke alene blæste omkuld, men stængerne krøllede og knækkede, så de var begge totalt kaput.
Ved overrækelsen af "Jagtinspirationsprisen" blæste vi "Højt skal de leve" og som afslutning "Samling", "På gensyn# og "Jagt forbi". - Det var meningen, at vi skulle have blæst mere, men næsten alle mennesker, bortset fra udstillerne og arrangørerne, var taget hjem på grund af vejret, der udover blæsten også var "krydret" med byger.

Se mere om arrangementet her.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

12. september 2018, Generalforsamling.
Efter at blæst "første halvleg" holdt vi generalforsamling. Der var afbud fra to mand. Til gengæld havde vi fornøjelsen af to nye, der begge gerne vil lære at blæse jagthorn. Dejligt ! - og hjerteligt velkommen til Jørgen Madsen og Morten Enggaard Hansen.
Lise aflagde en god beretning, regnskabet ser fornuftigt ud og alle valg var genvalg. Der var flere indkomne forslag. Som de vigtigste besluttedes det at anskaffe et cvr-nr., så vi kan beholde vores bankkonto, at vi fremover skal holde generalforsamling i februar, at vi skal have mere undervisning og at flytte øveafterne til at være fra kl. 19.00-21.00.
Den hyggelige aften sluttede med Lisbeths lækre æblekage. - Tak, Lisbeth !

Så er vi igang igen
Ved øveaftenen den 22. august nød vii pausen Orlas medbragte annanasæbler fra haven - og Leifs valnøddesnaps fra 2013, - medbragt, fordi Lef havde haft fødselsdag i sommerferien, - sa vi blæste naturligvisn også fødselsdagsfanfaren for ham.

07. juli 2018:
"Jagt Forbi"

Vi var bedt om at blæse det sidste "Jagt Forbi" for en passioneret nimrod, der blev bisat fra Bregnet Kirke. Smukt sommervejr, hvor solen skinnede og Dannebrog stod smukt mod den blå himmel, og tonerne lød godt under den høje trækrone. - Lis, Aksel og Jørgen løste denne opgave. 

10. juni 2018:
Åbning af "Den Store Børnefestival"
Vi var bedt om blæse "Den Store Børnefestival" på Festpladsen i Ebeltoft i gang. - Den opgave løste Lise og Jørgen.
Efter samlingssignalet bød arrangørerne velkommen, og derefter blæste de "Sommerbukken" (relevant for årstiden) og "Jagt Begynd" samt - på opfordring - "Frokostsignalet", hvilket jo også var relevant, idet der var mange muligheder for smagsprøver og andet godt for ganen. "Undervejs" fortalte Jørgen om signalerne og knyttede dem sammen med det, der skulle ske på pladsen i dagens løb.

Med på festivallen var bl.a. Jægerforbundets skoletilbud "Bliv NaturligVIS". Her viste Ingelise og Poul Quist Rasmussen fra Tirstrup-Hyllested Jagtforening, hvordan man forlægger et rådyr (nyskudt sommerbuk, som Jørgen selvfølgelig henviste til i forbindelse med signalet "Sommerbukken") og bagefter uddelte de smagsprøver på grillet dyrekød. - Et rigtigt godt indslag.

08. juni 2018 :

Vi var engageret til at blæse "Jagt forbi" ved bisættelsen af Erik Gram-Sørensen, tidligere ejer af Hotel Vigen og meget passioneret jæger

Den opgave løste Lise og Bent Ole.

26. maj 2018:
Orla fyldte 80 år

Vi var inviteret med til Orlas 80-års fødselsdag på Fuglsøcentret, - til et overdådigt brunch-bord. Selvfølgelig hyldede vui ham , - ved "at blæse ham et stykke".
Vi startede med signaler, der passer til årstiden "Sommerbukken" og "Jeg gik mig ud om kvæl- den" (det er nu man kan høre gøgen kukke). Dernæst - selvfølgelig - fødselsdagsfanfaren og sluttede af med "helan gå", hvilket vakte jubel blandt gæsterne.
Tak til Orla for invitationen og tak fordi vi måtte være med "

16. maj 2018:
Så oprandt bukkejagten

Bent Ole blæser "Sommerbukken" ved Elsegaarde Jagtforenings "Bukke- træf" den 16. maj 2018. - Se mere om bukketræffet her og se fleere fotos derfra her.

15. april 2018:
Vi medvirkede i live-radioprogram fra Jagtslottet på Kalø

Vi var bedt om at "sætte musik på" live-radioprogrammet om "naturens vilkår i kulturlandskabet", arrangeret i samarbejde mellem, Syddjurs Lokalradio, Danmarks Naturfredsningsforenings lokalafdeling og Nationalpark Mols Bjerge. - Vi deltog med 5 blæsere: Elisabeth, Lis, Aksel, Carsten og Leif. - De fem beretter, at det var sjovt at være med til, selv om det ikke var alt, de var enige med arrangørerne om. - Og ret beset kan det vel også undre, at arrangørerne ikke også havde inviteret jægerne - i skikkelse af Syddjurs Jægerråd - med ved bordet, - når det nu netop drejede sig om naturen. - Jægere eller ej: Her et par "skarpe skud" fra dagen:

 

Til venstre: Carsten interviews af radioreporteren. - Til højre: "For fuld udblæsning" !

19. januar 2018:
Hyggelig "Julefrokost".

December er altid en travl måned for alle - og endda "kun med 23 dage". Derfor har vi nu i mange år holdt vores julefrokost i januar måned. I år var ingen u8ndtagelse.Fredag denn 19. januar samledes vi og lod det hyggelige samvær råde. Som alrid afholdtes det so0m et "sammenskudsgilde", hvor hver især kom forskellige lækkerier. Inden der blev gået til bords, blev der selvf'ølgelig blæst: "Begrüssung" - Frokostsignalet" - "Jgt begynd" og "Helan Gå".
Derefter blev de mange lækre retter ydet fuld retfærdighed, og efter kaffen afholdtes det traditionelle pakkespil. En helt igennem vellykket aften.

27. december 2017:
"Jagt Forbi".
Vi var engageret til at blæse "Jagt Forbi" ved bisættelse fra Fuglslev Kirke, - for et afdødt medlem af Trstrup-Hyllested Jagtforening. Vi blæste suignalet to gange efter at bagklappen på rustvognen var lukket og inden den kørte. Der var flere, der bagefter sagde, at det lød smukt.Vi var også selv tilfredse ("vi" var Elisabeth, Carsten, Aksel og Jørgen).

06. december
Juleafslutning

Sidste øveaften inden jul, - traditionen tro med glögg og æbleskiver. Som altid rigtig hyggeligt.
Vi ses igen i det nye år.

02. december 2017 :
"Blæserjagt" hos Lise og Christian.

Lise og Christian havde med deres sædvanlige gæstfrihed inviteret gruppens medlemmer på "Blæserjagt" på deres dejlige revirer ved Attrup og Hyllested Skovgårde.  Det blev en aldeles dejlig dag i det skønneste jagtvejr, vi længe har set. Lave temperaturer, sol og vindstille. krydret med hyggeligt samvær, jagthornenes gjalden, kaffe i det fri, - og en rå og en fasanhøne på paraden. Og det hele som sagt tilsat Lise og Christians storslåede gæstfrihed.
Her er et par af "de skarpe skud" fra dagen (affyret af Søren Larsen):

se - og hør - videooptagelse fra paraden, hvor der bl.a. blev blæst over det nedlagte vildt. - Klik her.

15. november 2017:
Filmoptagelse ved øveaften

Ved øveaftenen den 15. november havde vi besøg af journalist Hans Henrik Pedersen fra Syddjurs Kommune, der optog en video, der skal bruges som præsentation af gruppen ved Syddjurs Award, foråret 2018. Filmoptagelsen omfattede såvel interview om gruppens historie og virke som optagelser af signaler og melodier. I dagens anledning var de fleste af os mødt op i uniform, da det jo (forhåbentlig da) bliver en fin præsentation af gruppen. - Vi er spændte på at se resultatet. - Her at par "skud" fra optagelserne.

28. oktober 2017:
Vildmarksaften på Ebeltoft Park Hotel

I lighed med de tidligere år var vi bedt om at indlede hotellets vildmarksaften. Da gæsterne var samlet i foyer'en, linede vi op og blæste "Samling", "Vær hilset" (Begrüssung"), og "Helan gå". Da gæsterne var gået til bords, blæste vi "Elsegaarde Jagtforenings Jubilæumsfanfare" og præsenterede derefter de vildtarter, gæsterne skulle smage med signalerne for de pgl. vildtarter: "Kronhjorten", "Flyvende Vildt", "Dåhjorten" og "Fasanen". Derefter de mere musikprægede numre "Jægerkoret fra Elverhøj" og "Sæt Jer jægere rundt om bordet" inden vi sluttede af med "Frokostsignalet" og ønskede gæsterne god appetit.
Lokalet var som sædvanlig smukt pyntet i dagens anledning. - Her et par stemningsindtryk :

16. oktober 2017
Besøg på OK-Centeret, Egå
Ligesom de foregående år, var vi bedt om at komme og underholde beboerne på plejehjemmet OK-Centeret i Egå og deres pårørende. Vi blæste ad nogle gange, Flemming introducerede numrene, krydret med små anekdoter, og Lis fortalte om sin oplevelse, da hun nedlagde sin første buk. Vi havde også lavet en lille trofæudstilling med opsatse, skind o.s.v., som vi fortalte om.
Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, der sluttede med serveringen af grillet krondyrfilét, - med tilhørende Fernet Branca til at skylle efter med. Det var en stor fornøjelse at se, hvordan beboerne interesseret nød vores musik og fulgte med i, hvad der blev fortalt.

18. september 2017:
Besøg på "Det Grønne Museum", Gl. Estrup.
Vi fejrede vort 25-års jubilæum med et besøg på "Det Grønne Museum" på Gl. Estruop (fusionen mellem Jagt- & Skovbrugsmuséet, Hørsholm, og Dansk Landbrugsmuseunm, Gl. Estrup).
Vi startede med at spise lækkert smørrebrød i "Folkestuen" ved siden afc "Herskabskøkkenet" på selve slottet. Derefter beså vi de forskellige, meget interessante udstillinger, og kl. 16.00 samledes vi igen i "Folkestuen" til kaffe og kage bagt efter gammel opskrift (bradepande-æblekage med mandelsplitter, bagt i ovn). Det var en rigtig hyggelig dag, og selv om der er langt endnu, indtil Det Grønne Museum er færdigetableret, var der mange interessante ting at se, ikke mindst fra landbrugsafdelingen. - Her et par stemningsindtryk fra dagen:

08. september 2017:
Sparekassen Kronjylland har i år været tilstede i Ebeltoft i 25 år
. Det markerede Sparekassen bl.a. ved et arrangement den 8. september, hvor de indbød Sparekassens kunder m.fl. til at besøge vinforretningen "Hos Walter" på havnen i Ebeltoft, hvor der blev budt på smagsprøver  på forskellige gode vine m.m..
Da dette arrangement faldt på vor egen 25-års jubilæumsdag - og vi er kunde i Sparekassen - besluttede vi at møde op og ønske Sparekassen tillykke med 25-års jubilæet, - ved at blæse "Fødselsdagsfanfaren". Vi fulgte op med "Helan Gå", der jo var relevant i dagens anledning.
Vort indslag var populært, og i anledning af netop vort besøg havde indehaverne af "Hos Walter", Karina og Kristian Busk, besluttet sig for, at det netop var ved dette arrangement, at de ville introducere "Årets Jagtvin". Den var fortrinlig og kan varmt anbefales. - her er et par "skud" fra det hyggelige arrangement.

31. maj 2017, "Orla's øveaften"
Orla havde lige haft fødselsdag, og bød derfor på "en lille en". - Frit valg fra det righoldige sortiment. - Det fik hyggesnakken til at gå ekstra livligt.

07. maj 2017:
Skovens Dag.
- Traditionen tro deltog vi også i år i Skovens Dag, der igen i år afholdtes ved Ørnbjerg Mølle. - Vi blæste 3 gange i løbet af dagen: Ved velkomsten, som optakt til frokostpausen og ved præmieuddelingen og afslutningen. - Det var tilsyneladende meget populært alle tre gange. Folk klappede i hvert fald.
Vin havde også en lille stand i Jægerråd Syddjurs' infotelt, med plancher og brochuremateriale samt udstillede jagthorn (Fürst Pless, Parforce og Lommehorn), som gæsterne kunne forsøge at blæse på. Og der var vitterligt nogle, der kunne og havde evner for det, så vi håber at se nogle nye ansigter til vore øveaftener.

Her et par glimt fra dagen:

Læs mere om og se flere billeder fra Skovens Dag 2017 her.

08. marts 2017:
Generalforsamling. - Traditionen tro en aften, hvor det seriøse gik smukt hånd i hånd med det hyggelige og sociale samvær. Vi startede med "den normale første halvleg" af øveaftenen og suspenderede "anden halvleg", så vi først holdt generalforsamling og derefter drak kaffe med Lisbeths fortræffelige hjemmelavede æblekage til.
Lise aflagde en fyldig beretning og Carsten et lige så detaljeret regnskab. Det vedtoges, at vi (selvfølgelig) vil medevirke ved Skovens Dag igen i år, samt at vi til august/september vil fejre vores 25-års jubilæum internt, sandsynligvis med en familieudflugt til "Det Grønne Museum" på Gl. Estrup. Jørgen fik til opgave at udarbejde udkast til en pressemeddelelse om jubilæet. Lise genvalgtes som formand og Carsten som kasserer. Jørgen valgtes til fortsat at være webmaster med opgave om at udarbejde en ny og tidssvarende hjemmeside. Søren genvalgtes som IT-ansvarlig m.h.t. noder m.v. på lærred via projector.
Og så hyggede vi os med kaffen og æblekagen, - og Lis' og Jørgens hjemmelavede kryddersnapse.