Pressemeddelelse 4.4.2018  

LIVE RADIO KALØ SENDER DIREKTE UDSENDELSE OM NATUREN SØNDAG 15. APRIL 14.00 -16.00 FRA JAGTSLOTTET PÅ KALØ GODS.  

Søndag den 15. april 14.00 er Live Radio Kalø atter i æteren!

I et samarbejde mellem Nationalpark Mols Bjerge, Danmarks Naturfredningsforening og Syddjurs Lokalradio har vi inviteret en række spændende gæster til samtale om naturens vilkår i kulturlandskabet.  Det betyder at alle, der har stillet ind på Syddjurs Lokalradio, kan høre en udsendelse som tager pulsen på naturen i Syddjurs Kommune. Og publikum inviteres til selv at komme og være med.

Efter en række succesfulde live radio radioudsendelser har de to værter, Bøje Nielsen og Hasse Schneidermann, denne gang inviteret en række spændende personer til mikrofonerne for at give deres bud på, hvordan naturen kan blomstre og folde sig ud.

Udvalgsformand Kim Lykke fra Syddjurs Kommunes udvalg for Natur, Teknik & Miljø taler om Kommunens visioner og konkrete planer for en rigere natur, mens bestyrelsesmedlem Jeppe Hansen fra den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening taler om
det fælles kommunale naturråds arbejde med udvikling af Det Grønne Danmarkskort. Vi har bedt seniorforsker Rasmus Ejrnæs fra Århus Universitets Institut for Bioscience og biodiversitet sige noget om hvordan man overhovedet måler på naturkapitalen og om naturens tilstand på Djursland og er glade for at den nyudnævnte bestyrelsesformand for Nationalparken, Jørgen Blach, vil fortælle os om hans og bestyrelsens planer for de  kommende år; mens parkens natur- og projektmedarbejder Jens Reddersen og frivillig naturplejer i dyssegruppen, Lone Brems informerer os om de konkrete naturprojekter de har i gang.

”Vi plejer at præsentere et spændende musiknavn i vores live udsendelser. Denne gang er det Ebeltoft Jagthornsblæsere, der har lovet og komme og blæse os alle et stykke” siger Bøje og fortsætter: ”For hvis man ikke kun vil lytte og har lyst til at være med og opleve udsendelsen selv, så er man velkommen på Jagtslottet, hvor man kan forfriske sig med en kop eftermiddagskaffe, lidt god kage og naturligvis en masse frugt.”

”Vi er inspireret af de navnkundige direkte radioudsendelser fra Cafe Hack og sendte i en periode levende radio fra Café Campus i Rønde. Da den café lukkede, gjorde vi os mobile og sender nu fra et nyt sted hver gang. Vi har sendt fra Rønde Vandrerhjem, fra Kulturhotellet og denne gang altså fra Nationalparkens lokaler på Kalø Jagtslot” siger Hasse og fortsætter: ”Apropos natur, mobilitet og aktualitet så handler næste udsendelse om hvordan landbruget og naturen kan spille sammen, når vi sender live fra Landbrugsmessen på Gammel Estrup.

Udsendelsen 15. april sendes live fra festsalen på Jagtslottet på Kalø Gods. Der er gratis adgang men tilmelding er nødvendig fordi der er begrænset plads. Man tilmelder sig efter først til mølle princippet med mail til: boeje1805@gmail.com senest torsdag den 12. april. 

For yderligere information kontakt

Bøje Nielsen                  2849 1435    boeje1805@gmail.com

Hasse Schneidermann    2333 4460    hasse.schneidermann@gmail.com